Yapay Zekâ Fabrikası’ndan büyük ekosistem buluşması

“`html

Türkiye İş Bankası’nın Yapay Zekâ Girişimleri Buluşması

Türkiye İş Bankası’nın kurumsal girişim sermaye şirketi ve hızlandırma programı olan Yapay Zekâ Fabrikası, girişimcilerin yenilikçi fikirlerini sergilemeleri ve başarı öykülerini paylaşmaları amacıyla “En İyi 100 Yapay Zekâ Girişimi ile Yatırımcı Ekosistemi Buluşması” etkinliğini düzenledi.

Hakan Aran, Finansmanı Açıkladı

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yapay zekânın güçlü etkisine vurgu yaparak, finans sektörünün bu dönüşümle nasıl entegre olabileceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Aran, 5 yıl önce Koç Üniversitesi ile yapay zeka üzerine bir araştırma merkezi kurarak üniversitelerdeki bilimsel çalışmaları girişimcilere ulaştırma hedeflerinde ilerleme kaydettiklerini belirtti. Yapay Zekâ Fabrikası’nın destekleyeceği projelerin bir akademisyenle iş birliği içinde olması gerektiğinin altını çizen Aran, şu ifadeleri kullandı:

“Yapay zekânın KOBİ ve işletmelere entegre olmasını sağlamak amacıyla İş Bankası’nın 17 milyonluk müşteri ağını bu inovasyonlara açıyoruz. İşletmelerin bu teknolojilerle dijital ve çevresel dönüşümlerini tamamlamasını hedefliyoruz. Bu girişimler aracılığıyla yapılacak yatırımların geri dönüşümü sağlanırken, ödeme süreleri de esnetilmektedir. Bankaların rolü, bu ekosistemi desteklemek ve girişimlerin başarılı bir şekilde gelişmesine olanak tanımaktır.”

Aran, henüz 2 yıllık bir süreçte Yapay Zekâ Fabrikası’nın veri tabanına 2,294 yapay zekâ girişiminin kaydedildiğine dikkat çekti. Bugüne kadar 23 girişime yapılan toplam yatırımın değerinin 703,4 milyon doları bulduğunu belirsetti. “Bu girişimlerin erken aşamada başarıya ulaşmaları, uluslararası pazara açılmaları önemli bir gelişme olarak görülüyor.” dedi.

Pınar Özcan: Ekosistem Bütünlüğüne Dikkat Çekti

Oxford Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Profesörü Pınar Özcan, yapay zekâ ve makine öğrenimi teknolojilerinin sektörlerdeki veri yoğunluğunu nasıl etkilediğine değinerek, insanların daha iyi yaşam standartlarına ulaşabileceği bir geleceğe giden yolda önemli adımlar atıldığına vurgu yaptı.

Özcan, birçok girişimin veri ihtiyacıyla başladığını belirterek, bu bağlamda büyük şirketlerin girişimlerle ortaklıkları geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Verinin kullanım şekli, veri güvenliği gibi konuların ele alınması gerektiğinin altını çizen Özcan, iş birliği ve en iyi uygulama örnekleri paylaşımının önemine dikkat çekti.

Barış Karakullukçu: Somut Deneyimler Paylaşıyoruz

Yapay Zekâ Fabrikası Başkanı Barış Karakullukçu, etkinliğin amacının Türk ekosisteminden çıkan en iyi 100 girişimi bir araya getirerek başarı hikayelerinin paylaşılması olduğunu ifade etti. Bu etkinlikle girişimcilerin deneyimlerini ve karşılaştıkları zorlukları aktarmalarını hedeflediklerini belirtti.

Karakullukçu, etkinlikte girişimcilerin yanı sıra, yapay zekâ kulüplerinin öğrencileri ve iş dünyasının önemli figürlerinin de yer aldığını vurgulayarak, “Buradan girişimlerimize müşteri ve yatırım bulmalarını umut ediyorum.” şeklinde konuştu.

Atıl Erken: Çeşitliliğe Değer Verdik

Collective Spark Kurucu Ortağı Atıl Erken, 100 girişimin seçme süreci hakkında bilgi verdi. Farklı sektörlerden ve büyüklüklerden girişimlerin dahil edildiğini belirten Erken, Türkiye dışında bulunan Türk girişimcileri de kapsadıklarını ifade etti. Girişimlerin yetkinliği, pazarın rekabet koşulları gibi unsurların da yatırım kararlarında göz önünde bulundurulduğu bilgilerini paylaştı.

Barış Özistek: Güçlü Bir Ekosistem Gereklidir

Boğaziçi Ventures Kurucu Ortağı Barış Özistek, yapay zekânın dünya genelinde girişim yatırımlarının önemli bir kısmını aldığını belirtti. Özistek, Türkiye’nin bu teknolojik yarışta öne çıkabilmesi için güçlü bir ekosistemin şart olduğunu ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir